header-background

Strategie

Na het lezen van onze website; onlineblackjack.nl, ben je er vast al wel achter gekomen. Bij het blackjack spelen moet je naast geluk ook kennis van zaken hebben om te kunnen winnen. Want als speler kun je niet in de pak kaarten kijken, en weet je dus niet welke de eerstvolgende kaart zal zijn.

Daarom moet je dus veel ervaring opdoen in hoe het spel verloopt, en wat je het beste kun doen in welke situatie, zodat je de dealer kan verslaan. In dit artikel hebben we het over blackjack strategie. We zullen je enkele tips geven die bruikbaar zijn voor zowel ervaren als onervaren spelers. Gebruik ze bij het spelen zodat je winkansen groter zullen worden.

Voordat je begint met het spelen van blackjack moet je in je achterhoofd houden dat blackjack een kansspel is. Maar onthoud ook dat bij het spelen van blackjack de keuze die je maakt wel degelijk invloed heeft op de uitkomst. Zodra je deel zult nemen aan dit unieke spel, zal dit ook direct duidelijk worden. Als speler maak je dus bij iedere hand verschillende keuzes, en deze keuzes zijn uiteindelijk beslissend voor winst of verlies.

Bekende blackjack strategieën

Bij het blackjack spelen zijn er een aantal bekende blackjack strategieën, namelijk de basisstrategie en de iets lastigere strategie waarbij spelers kaarten tellen. De basisstrategie is zoals het woord zelf al aangeeft de basis van het spel. Hierin staan eigenlijk de basis regels die je moet kennen om blackjack zo winstgevend mogelijk te kunnen spelen. Het tellen van kaarten daar in tegen is een strategie die alleen toegepast kan worden door zeer ervaren spelers. Overigens is het kaart tellen iets waar je bij het online spel niets aan zal hebben. Online wordt er automatisch gedeeld door middel van RNG systeem, en dus niet door een echte dealer.

Voordat je begint met het online blackjack spelen is het belangrijk dat je eerst de basis goed kent, oftewel de basisstrategie. Deze strategie kun je namelijk zien als de fundering van je spel! Zonder deze strategie zal het tellen van kaarten of andere geavanceerde strategieën niet eens werken. Het kennen van deze basisstrategie van blackjack zal je kansen verhogen om winst te maken.

Weet wat je doet

Er zijn natuurlijk ontelbare situaties die zich voor kunnen doen waarop je allemaal andere beslissingen zal moeten nemen. Bij iedere beslissing die je neemt moet je kijken naar bepaalde factoren waar je als speler rekening mee zal moeten houden. Denk hierbij aan welke variant je speelt, hoeveel punten de kaarten in je hand waard zijn, wat de kaart van je dealer is en of er een mogelijkheid is tot verdubbelen of splitsen. Ook dien je op de hoogte te zijn van welke versie blackjack je speelt, er kunnen namelijk nogal wat verschillen zijn tussen de Blackjack versies onderling. Deze verschillen hebben dan weer invloed op hoe je moet spelen. Wetende dat iedere situatie anders is, is het natuurlijk logisch dat iedere variant een andere strategie nodig heeft.

Kijk op onze pagina over Blackjack boeken waar je de boeken vind met de beste Blackjack strategie

Je kiest je strategie dus altijd aan de hand van welke variant je speelt. Het is dus slim om eerst veel informatie op te doen over het spelen van blackjack. Zeker als je besluit om te gaan spelen voor geld. Zo kan je artikelen over blackjack lezen en gratis online blackjack spelen. Op die manier kan je het spel goed leren kennen.

Blackjack perfecte strategie

Dan heb je nog de mogelijkheid om tijdens het spelen er een schema bij te houden. Dit kan overigens niet in alle offline casino’s, er zijn er namelijk een paar waar dit niet is toegestaan. Doordat je de schema’s erbij houd kun je in een oog opslag zien wat je moet doen in welke situatie. Wanneer je een blackjack strategie helemaal uit je hoofd leert, kun je de winstkansen flink verhogen. Maar als speler kun je de meeste winst overhouden als je weet op welk moment je moet stoppen.

We zouden het nog even hebben over de strategie van kaarten tellen. Door het tellen van kaarten kun je flink voordeel halen uit je blackjack spel. Het tellen van kaarten gebeurd doormiddel van het bijhouden van de eerder gedeelde kaarten. Op die manier kun je bedenken welke kaarten er nog moeten komen, en kun je berekenen wat je kansen zijn. Indien er in de eerste ronden bijna geen tienen en plaatjes zijn gevallen dan kun je er van uit gaan dat deze dus nog moeten komen. Hierdoor wordt de kans op blackjack steeds groter. Maar voordat je deze strategie überhaupt uit wil gaan proberen, is het wel van belang dat je de basisstrategie eerst goed onder de knie hebt.